Skriftdesign

Skriftdesign er en af de mest spændende former for grafisk design. Det er lidt som en puslespil der skal gå op. Alle tegn skal være smukke hver for sig, og samtidig skal de alle sammen have fællestræk og kunne indgå i et samspil med hinanden.

En typografi opstår

Med henblik på at skabe et unikt typografisk billede til Larsendesign, er denne skrifttype tegnet med udgangspunkt i det gyldne snits proportioner.

Ambigrammer

Det bliver rigtig interessant at designe skrift, når skriften skal kunne noget mere end at være læsevenlig. Et ambigram viser det samme ord fra to vinkler, i virkeligheden er det et kæmpe kompromis imellem forskellige bogstaver, som skal gå op så begge budskaber er lige læsevenlige. Uden for sammenhængen er de enkelte tegn ulæselige. man kan tale om, at det ikke længere er bogstaver, men grafiske former som kan tolkes som bogstaver i den rette sammenhæng. Det er også ofte her logodesign bliver interessant – kompromiset mellem det læsevenlige og det unikke.

Se også Redesign af logo til Larsendesign

Redesignet logo til Larsendesign

Logoforslag til prestigevin, som ikke blev brugt.

Skrift på julekort, som kan vendes til 'Happy Newyear'

Skrift på julekort, som kan vendes til 'Merry Christmas'

 

Det er ikke et T, men det ligner

Inspireret af matematiske fraktaler, hvor helheden findes i detaljen tegnede jeg dette skriftbillede. Det er selvfølgelig ikke en rigtig fraktal, men inspirationen kommer derfra.

Der er lukket for kommentarer.