Lensbaby – nyt objektiv

Jeg har netop skaffet mig en lensbaby. Det er en underlig primitiv størrelse, men jeg må godt nok sige at den er effektfuld til visse ting… Her på tur i regnvejr gennem New York.

Blænder

Lensbaby har kun én linse og ikke nogen blændering, den er åben ret igennem. Det bliver der så kompenseret på, ved at man har en stak papringe med forskellige huller i, som man monterer foran linsen for at opnå en nedblænding. Det rigtig fede ved det her er, at blænden ikke behøver at være rund på sådan en lensbaby. Man kan bare skære sig et hul i et stykke papir, som man så bruger som blænde… Det giver en ret interessant bokeh, men man ved aldrig helt hvad man får…

Uden blændering er Lensbaby meget åben, hvilket resulterer i et meget lille skarpt område i billedet og meget slørede sider. Jeg vil nok bruge F4.0 og opefter for at få en lille smule mere af billedet skarpt.

Fokus

Ved at skubbe linsen frem og tilbage i sit ophæng ændrer man fokus dybdemæssigt, det er ret nemt at styre. Man kan også flytte fokuspunktet fra midten af billedet og ud til kanten, ved at skubbe sidevejrs til ophænget. Hvis man har kameraet på stativ kan man låse fokus ved et tryk på en knap, for derefter at finjustere med de tre skruer… Det skal nok bringe noget drama til motivet.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse, Fotografering, Tips og tricks og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.